karkowka_min
Dania główne, Mięsa, Wszystkie Przepisy

Karkówka w miodzie

1 1630
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Nigdy za wieprzowiną nie przepadałam i rzadko podaję to mięso, ale karkówka przyrządzona według tego przepisu to coś niesamowitego! Jest naprawdę bardzo pyszna i nieraz będę jeszcze ją tak przyrządzać.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
  • przyprawa do wieprzowiny
  • 3 cebule
  • 1 łyżka miodu
  • ¾ szklanki keczupu pikantnego
  • olej do smażenia

Przygotowanie
Karkówkę nacieramy przyprawą i odstawiamy na kilka godzin. Potem smażymy ją na tłuszczu. Cebulę pokrojoną w plastry również smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym karkówkę, a na nią cebulę. Miód i keczup mieszamy i tym sosem polewamy karkówkę i pieczemy ok 30 minut w temp 200 stopni.

1 Comment

  1. Ania 03-11-2012 at 19:04 - 

    Dzis zrobiłam. Nic specjalnego.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Polecam

FlyB - Kulinaria

Prawo autorskie

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania zdjęć i treści zamieszczonych na blogu w części lub całości bez mojej zgody. Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83 z późniejszymi zmianami).
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów