Surówki, Sałatki i surówki, Wszystkie Przepisy

Surówka z kapusty pekińskiej

0 14358

Surówki to pyszne dopełnienie obiadu. Ja uwielbiam zwłaszcza takie jak ta, z kapustą pekińską i majonezem.

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • por
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, marchewki ścieramy na grubej tarce, por kroimy w kostkę. Kapustę solimy i odstawiamy na 10 minut. Następnie odciskamy z niej wodę, dodajemy marchew i por. Surówkę doprawiamy i dodajemy majonez i jogurt. Mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Polecam

FlyB - Kulinaria

Prawo autorskie

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania zdjęć i treści zamieszczonych na blogu w części lub całości bez mojej zgody. Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83 z późniejszymi zmianami).
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów