sledz_min
Przekąski, Ryby, Wszystkie Przepisy

Śledzie w śmietanie

1 1148
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Prosty i szybki przepis na śledzie w śmietanie. Można podawać jako samodzielne danie, albo do obiadu z ziemniakami.

Składniki:

  • 250 g filetów śledziowych solonych lub z zalewy octowej
  • cebula czerwona
  • kwasek cytrynowy
  • kubek śmietany 18%
  • pieprz, cukier, sól

Przygotowanie
Jeśli śledzie są solone, to moczymy je w wodzie, najlepiej przez noc. Kroimy je na kawałki, skrapiamy kwaskiem cytrynowym. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do śledzi, przyprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Mieszamy.

1 Comment

  1. Klaudia 27-01-2012 at 13:50 - 

    ja wole w oleju :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zapisz się do newslettera

Polecam

FlyB - Kulinaria

Prawo autorskie

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania zdjęć i treści zamieszczonych na blogu w części lub całości bez mojej zgody. Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83 z późniejszymi zmianami).
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów