szynka_min
Dania główne, Mięsa, Warzywa, Wszystkie Przepisy

Szynka z warzywami

0 293
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Zamiast mięsa od szynki może być schab albo karkówka. Potrawę podajemy z ryżem.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa od szynki
  • mieszanka warzywna mrożona
  • sól, pieprz
  • przyprawa do wieprzowiny
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • papryka słodka i ostra
  • czosnek granulowany

Przygotowanie
Szynkę kroimy w plastry, oprószamy przyprawami, i przez chwilę podsmażamy na patelni. Następnie mięso przekładamy do rondelka. Koncentrat i ketchup mieszamy z ¼ szklanki wody i taką zalewę wlewamy do mięsa. Dusimy je do miękkości, można podlewać wodą. Warzywa smażymy na patelni, kiedy będą miękkie, dodajemy mięso z zalewą i przyprawiamy. Dusimy jeszcze kilka minut.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Polecam

FlyB - Kulinaria

Prawo autorskie

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania zdjęć i treści zamieszczonych na blogu w części lub całości bez mojej zgody. Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83 z późniejszymi zmianami).
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów