baklazan_min
Dania główne, Przekąski, Warzywa, Wszystkie Przepisy

Bakłażany faszerowane mięsem mielonym

0 508
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Zamiast bakłażanów można wykorzystać cukinię.

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • torebka ryżu
  • 250 g mięsa mielonego
  • puszka pomidorów krojonych
  • 150 g sera żółtego
  • sól, pieprz
  • bazylia

Przygotowanie
Bakłażana przekrawamy na pół. Wydrążamy miąższ, posypujemy solą i odkładamy rozkrojoną częścią do dołu by puścił sok. Po około 30 minutach spłukujmy sól. W tym czasie gotujemy ryż na pól twardo. Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory z puszki i ryż. Doprawiamy. Bakłażana nadziewamy farszem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C pieczemy około 45 min. 10 minut przed końcem posypujemy serem żółtym.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zapisz się do newslettera

Polecam

FlyB - Kulinaria

Prawo autorskie

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania zdjęć i treści zamieszczonych na blogu w części lub całości bez mojej zgody. Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83 z późniejszymi zmianami).
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów