ciasto_min
Ciasta i desery, Wszystkie Przepisy

Ciasto budyniowe na krakersach

0 499
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (3 votes cast)

Ciekawe połączenie słodkiej budyniowej masy i słonych krakersów. Bardzo smaczne ciacho bez pieczenia.

Składniki:

  • 3 szklanki mleka
  • 2 żółtka
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • pół kostki masła
  • budyń waniliowy
  • 1,5 paczki słonych krakersów

Przygotowanie
Dwie szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. W międzyczasie do miski wlewamy szklankę mleka, dodajemy żółtka, wsypujemy mąki i budyń i miksujemy do gładkiego połączenia się składników. Kiedy mleko już się gotuje, wlewamy masę budyniową i gotujemy jeszcze przez około 5 minut cały czas mieszając. Masę lekko studzimy. W tym czasie układamy na dnie blaszki krakersy (moja blaszka ma wymiary ok 26x20cm). Wylewamy na krakersy masę budyniową, układamy kolejną warstwę krakersów i posypujemy cukrem pudrem.Ciasto odstawiamy na kilka godzin, aby całkowicie się wystudziło.

ciasto

Ciasto budyniowe na krakersach, 5.3 out of 10 based on 3 ratings

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zapisz się do newslettera

Polecam

FlyB - Kulinaria

Prawo autorskie

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania zdjęć i treści zamieszczonych na blogu w części lub całości bez mojej zgody. Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83 z późniejszymi zmianami).
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów