paszteciki_min
Imprezy/urodziny/karnawał, Przekąski, Wszystkie Przepisy

Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

1 2408
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Przepis na smaczną potrawę do podania na kolację. Idealnie sprawdza się również na domowych imprezach.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 259 g mięsa mielonego
  • 250 g pieczarek
  • 150 g sera żółtego
  • sól, pieprz
  • oregano, bazylia

Przygotowanie
Mięso mielone podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Mieszamy. Kiedy woda z pieczarek odparuje, dodajemy przyprawy. Odstawiamy do wystudzenia. Ser ścieramy na tarce. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Z jednej strony nacinamy prostokąty wszerz trzy razy. Na drugą połówkę prostokątów nakładamy farsz i ser żółty. Farsz nakrywamy naciętą połówką. Brzegi zlepiamy. Paszteciki układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w piekarniku ok 30 min.

paszteciki

 

1 Comment

  1. Malgorzata 04-03-2015 at 02:19 - 

    Ciesze sie ze mam dostep do smacznych i ciekawych przepisow! Dziekuje, Gosia

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zapisz się do newslettera

Polecam

FlyB - Kulinaria

Prawo autorskie

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania zdjęć i treści zamieszczonych na blogu w części lub całości bez mojej zgody. Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83 z późniejszymi zmianami).
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów