Cofnij
Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy

Milena
Przepis na tosty z gofrownicy – złociste i chrupiące kromki z serem, szynką, pomidorem i szpinakiem. Idealne na śniadanie, kolację lub szybką przekąskę w kilka minut!
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Rodzaj Śniadanie
Kuchnia Polska
Porcje 4 sztuki

Składniki
  

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 8 plastrów szynki
  • 8 plastrów sera żółtego np. cheddar
  • 1 duży pomidor
  • 1 garść szpinaku
  • sól, pieprz, paryka ostra

Instrukcje
 

  • Jajka roztrzep widelcem razem z przyprawami. Szpinak umyj i osusz, pomidory pokrój w kostkę.
  • Rozgrzej gofrownicę. Kromkę chleba obtocz z obu stron w jajku, na niej ułóż kilka liści szpinaku, po plastrze sera, szynki i pomidora. Nakryj drugą kromką chleba obtoczonego w jajku.
  • Tak przygotowane tosty ułóż na rogrzanej gofrownicy, dociśnij od góry i grilluj przez ok. 3–4 minuty, aż pieczywo będzie złociste i chrupiące, a ser apetycznie się roztopi.

Film

Słowo kluczowe tosty z szynką i serem, tosty z gofrownicy, szybki przepis na tosty, proste przepisy z gofrownicy