Tosty z gofrownicy
Milena
Przepis na tosty z gofrownicy – złociste i chrupiące kromki z serem, szynką, pomidorem i szpinakiem. Idealne na śniadanie, kolację lub szybką przekąskę w kilka minut!
Czas przygotowania 5 minuty minut
Czas gotowania 10 minuty minut
Rodzaj Śniadanie
Kuchnia Polska
- 8 kromek chleba tostowego
- 2 jajka
- 8 plastrów szynki
- 8 plastrów sera żółtego np. cheddar
- 1 duży pomidor
- 1 garść szpinaku
- sól, pieprz, paryka ostra
Jajka roztrzep widelcem razem z przyprawami. Szpinak umyj i osusz, pomidory pokrój w kostkę.
Rozgrzej gofrownicę. Kromkę chleba obtocz z obu stron w jajku, na niej ułóż kilka liści szpinaku, po plastrze sera, szynki i pomidora. Nakryj drugą kromką chleba obtoczonego w jajku.
Tak przygotowane tosty ułóż na rogrzanej gofrownicy, dociśnij od góry i grilluj przez ok. 3–4 minuty, aż pieczywo będzie złociste i chrupiące, a ser apetycznie się roztopi.
Słowo kluczowe tosty z szynką i serem, tosty z gofrownicy, szybki przepis na tosty, proste przepisy z gofrownicy