Przepis na pyszne krokiety z farszem z pieczarek, sera żółtego i szynki. Zawsze jemy je z czerwonym barszczem.
Składniki:
Na ciasto:
Na farsz:
Przygotowanie
Mleko, mąkę, wodę, jajka i szczyptę soli ubijamy i zostawiamy na ok 20 minut. Można dodać łyżkę oleju, aby ciasto nie lepiło się do patelni. Smażymy cienkie naleśniki.
Pieczarki i por kroimy i podsmażamy na patelni, dodając sól i pieprz. Ser ścieramy na grubej tarce. Szynkę kroimy na paseczki. Na naleśniki nakładamy po trochę wszystkich składników i zawijamy. Tak przygotowane naleśniki maczamy w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…