Przepis na pyszne krokiety z farszem z pieczarek, sera żółtego i szynki. Zawsze jemy je z czerwonym barszczem.
Składniki:
Na ciasto:
Na farsz:
Przygotowanie
Mleko, mąkę, wodę, jajka i szczyptę soli ubijamy i zostawiamy na ok 20 minut. Można dodać łyżkę oleju, aby ciasto nie lepiło się do patelni. Smażymy cienkie naleśniki.
Pieczarki i por kroimy i podsmażamy na patelni, dodając sól i pieprz. Ser ścieramy na grubej tarce. Szynkę kroimy na paseczki. Na naleśniki nakładamy po trochę wszystkich składników i zawijamy. Tak przygotowane naleśniki maczamy w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…