Tosty francuskie, to pyszny sposób na wykorzystanie nieco już czerstwego chleba. Ja i mąż przepadamy za nimi, są naprawdę smaczne. W przepisie nie podaję ilości składników, to zależy od tego ile mamy chleba i jak bardzo głodni jesteśmy 😉
Składniki:
Przygotowanie
Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy widelcem. Maczamy w nich kromki chleba przekrojone na pół. Chleb dajemy na rozgrzany olej. Podsmażamy na złoty kolor z dwóch stron. Kiedy chlebek smaży się już na drugiej stronie, na każdą kromkę dajemy plasterek żółtego sera, aby się trochę rozpuścił. Usmażone tosty zdejmujemy z patelni i nakładamy na nie po plasterku pomidora.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…