Nigdy za wieprzowiną nie przepadałam i rzadko podaję to mięso, ale karkówka przyrządzona według tego przepisu to coś niesamowitego! Jest naprawdę bardzo pyszna i nieraz będę jeszcze ją tak przyrządzać.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
  • 3 cebule
  • 2 łyżki miodu
  • ¾ szklanki keczupu pikantnego
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Karkówkę obsmażamy z dwóch stron na łyżce oleju. Cebulę pokrojoną w plastry również smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym karkówkę, a na nią cebulę. Miód i keczup mieszamy, dodajemy sól, pieprz, łyżeczkę oleju i kilka łyżek wody.  Sosem polewamy karkówkę i pieczemy ok 50 minut w temp 200 stopni.

Emilia

View Comments

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

2 dni ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

7 dni ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago