Potrawa przypominająca cannelloni, tylko że bez cannelloni 😛 Bardzo smaczne, idealne jako przekąska na ciepło podczas jakiejś imprezy domowej. Szybko znika ze stołu.
Składniki
Naleśniki:
Farsz:
Przygotowanie
Składniki na naleśniki ubijamy i zostawiamy na ok 20 minut. Można dodać łyżkę oleju, aby ciasto nie lepiło się do patelni. Następnie smażymy cienkie naleśniki.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy mięso mielone. Kiedy mięso się usmaży, wlewamy ¾ szklanki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, przyprawę do gyrosa i dusimy ok 15 min. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy w ruloniki. Układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy żółtym serem, oregano, majerankiem i papryką oraz zalewamy resztą koncentratu pomidorowego. Pieczemy przez około 20 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Polecam. Bardzo dobra potrawa. Niestety nie podano w ilu stopniach piec więc musiałem piec na czuja.
Mała puszka czyli jaka? Taka mała puszeczka czy słoiczek ten najmniejszy
Właściwie to nie ma znaczenia czy puszka czy słoiczek. Jakieś 100-150 g.