Idealne na jesienne i zimowe wieczory, wspaniale rozgrzewa. Podobno też leczy z przeziębienia, czego na szczęście jeszcze nie miałam okazji sprawdzać.

Składniki:

  • jasne piwo
  • łyżka miodu
  • 6-7 goździków
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie
Piwo wlewamy do rondelka, i stawiamy na ogniu. Wsypujemy cynamon, goździki i dodajemy miód. Podgrzewamy, czasami mieszając. Kiedy piwo jest gorące, zdejmujemy z ognia i wlewamy do kufli. Trzeba uważać, aby piwo się nie zagotowało, bo straci procenty.

Emilia

View Comments

  • Pogoda nas nie rozpieszcza, dlatego na wszelki wypadek polecam ten wspaniały napój. Ja do grzanego piwa daję taki produkt z Pińczowa miodzio malinowy. Jest to naturalny produkt wytworzony przez pszczoły, które dokarmiane są ekstraktami owocowymi. Polecam spróbować naprawdę rozgrzewa. Pozdrawiam.

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

2 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago