Idealne na jesienne i zimowe wieczory, wspaniale rozgrzewa. Podobno też leczy z przeziębienia, czego na szczęście jeszcze nie miałam okazji sprawdzać.

Składniki:

  • jasne piwo
  • łyżka miodu
  • 6-7 goździków
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie
Piwo wlewamy do rondelka, i stawiamy na ogniu. Wsypujemy cynamon, goździki i dodajemy miód. Podgrzewamy, czasami mieszając. Kiedy piwo jest gorące, zdejmujemy z ognia i wlewamy do kufli. Trzeba uważać, aby piwo się nie zagotowało, bo straci procenty.

Emilia

View Comments

  • Pogoda nas nie rozpieszcza, dlatego na wszelki wypadek polecam ten wspaniały napój. Ja do grzanego piwa daję taki produkt z Pińczowa miodzio malinowy. Jest to naturalny produkt wytworzony przez pszczoły, które dokarmiane są ekstraktami owocowymi. Polecam spróbować naprawdę rozgrzewa. Pozdrawiam.

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

2 dni ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

7 dni ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago