Wątróbka w tym sosie śmietanowo-musztardowym ma specyficzny, bardzo dobry smak. Idealna na obiad z ziemniakami i ogórkami kiszonymi.
Składniki:
Przygotowanie
Wątróbkę obmywamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju. Cebulę siekamy i podsmażamy osobno. Oprószamy ją mąką, a następnie wlewamy bulion, dodajemy przyprawy, mieszamy. Po zagotowaniu sosu dusimy jeszcze 5 minut na małym ogniu. Dodajemy śmietanę wymieszaną z musztardą i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Mieszamy i ponownie gotujemy. Sosem polewamy wątróbkę.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…