Tym razem muffinki wytrawne z moimi ulubionymi oliwkami 🙂
Składniki:
Masło stapiamy i ostudzamy. Jaja mieszamy z mlekiem i masłem. Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy oliwki pokrojone w plastry, ser pokrojony w kostkę i tymianek. Do składników suchych dodajemy mokre. Mieszamy łyżką. Formę do mufinek smarujemy tłuszczem, napełniamy masą do ¾ wysokości. Pieczemy 20 – 25 minut w 210 stopniach.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…