Jedna z moich ulubionych sałatek. Ogólnie lubię sałatki, gdzie składnikiem są smażone ziemniaki 😉

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 cebula czerwona
  • sos winegret
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • puszka zielonego groszku
  • 2 pomidory
  • 6 cienkich parówek
  • sól, pieprz
  • olej

Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Odsączamy z oleju. Parówki kroimy w paski i również podsmażamy. Studzimy. Pomidory i rzodkiewki kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Groszek odsączamy z zalewy. Robimy sos winegret wg instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki łączymy razem, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

3 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago