Chińszczyzna na szybko
Chińszczyzna na szybko to pyszny pomysł na obiad, kiedy mamy ochotę zjeść coś niecodziennego, a nie mamy wiele czasu na gotowanie.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy mieszankę chińską. Zimny bulion mieszamy z sosem sojowym, mąką i przyprawami. Kiedy warzywa będą miękkie, zalewamy je sosem. Całość dusimy jeszcze przez koło 10 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Sos podajemy z ryżem.
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…