Parówki w francuskim wydaniu. Podajemy z ketchupem albo sosem czosnkowym.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 cienkich parówek
  • 6 plastrów sera żółtego

Przygotowanie
Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty trochę dłuższe od parówek. Na każdy kawałek układamy plaster sera, na to kładziemy parówkę i zalepiamy dokładnie wszystkie brzegi ciasta. Pieczemy w piekarniku, aż ciasto nabierze ciemno złotego koloru.

Emilia

View Comments

  • PYCHA! Kto by pomyślał, że tak mało trzeba, żeby odmienić smak parówek. Jakie najcześciej wcinacie? Bo jak od h.kani ;)

  • ja czesto robie kabanosy maestro w ciescie a prawde mowiac pierwsze slysze o parowkach od kani

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

3 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago