Kabanosy z warzywami na obiad. Podajemy z ryżem albo makaronem.
Składniki:
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę, kabanosy w plasterki i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy przez kilka minut i dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy i przyprawiamy. Dusimy jeszcze ok 5 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
A kabanosy grube czy moga byc np Maestro?
Kabanosy dowolne, byle smaczne ;) Suchych kabanosów nie podsmażamy.
własnie słyszałam, że te maestro bez konserwantów, a wiecie może gdzie można je dostać? :)