Kabanosy z warzywami na obiad. Podajemy z ryżem albo makaronem.

Składniki:

  • 3 kabanosy
  • 8-9 pieczarek
  • cebula
  • pół czerwonej papryki
  • pół zielonej papryki
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • chili

Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę, kabanosy w plasterki i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy przez kilka minut i dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy i przyprawiamy. Dusimy jeszcze ok 5 minut.

Emilia

View Comments

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Ciasto Sołtysa – kawowy deser, który zawsze się udaje

Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…

2 dni ago

Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami – obiad w 25 minut

Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…

5 dni ago

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…

2 tygodnie ago

Błyskawiczne bułki twarogowe z air fryera

Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…

2 tygodnie ago

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

2 tygodnie ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

3 tygodnie ago