Mega kanapki z bagietek. Gwarantuję, że jedną taką kanapką można się najeść do syta:p

Składniki:

  • 2 małe bagietki
  • 4 ogórki konserwowe
  • ok 4 liście sałaty
  • 150 g szynki
  • 2 jaja
  • masło
  • szczypiorek

sos:

  • 4 łyżki majonezu;
  • 2,5 łyżki keczupu;
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Szynkę, ogórki i jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Bułkę przekrawamy wzdłuż, wyjmujemy środek, jedną z części smarujemy masłem i wykładamy sałatą. Następnie na sałatę wykładamy szynkę wymieszaną z jajkami , ogórkami i szczypiorkiem. Sos nakładamy na drugą część bagietki i przykrywamy nią pierwszą część.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

4 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

4 tygodnie ago