Bardzo smaczna i szybka do zrobienia potrawa na obiad albo kolację. Można również wrzucić do niej paprykę. Podaję ze świeżym pieczywem.

Składniki:

  • 0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
  • puszka groszku
  • ketchup pikantny
  • koncentrat pomidorowy
  • 2 duże cebule lub 3 małe
  • pieprz, papryka słodka
  • olej do smażenia

Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą pokrojoną w talarki. 3 łyżki ketchupu mieszamy z 3 łyżkami koncentratu i ok 1/3 szklanki wody. Wlewamy do kiełbasy i dodajemy groszek. Mieszamy i przyprawiamy. Dusimy ok 5 min.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

4 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

4 tygodnie ago