Bardzo smaczna i szybka do zrobienia potrawa na obiad albo kolację. Można również wrzucić do niej paprykę. Podaję ze świeżym pieczywem.
Składniki:
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą pokrojoną w talarki. 3 łyżki ketchupu mieszamy z 3 łyżkami koncentratu i ok 1/3 szklanki wody. Wlewamy do kiełbasy i dodajemy groszek. Mieszamy i przyprawiamy. Dusimy ok 5 min.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…