Przepis na pierś z kurczaka z warzywami smażone na patelni. Podajemy z ryżem.
Składniki:
Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę , skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie podsmażamy na patelni. Pieczarki i por kroimy w plasterki, paprykę w paski. Warzywa dodajemy do piersi z kurczaka i smażymy do miękkości (można podlać wodą). Dodajemy kiełki i przyprawy. Mieszamy i trzymamy na gazie jeszcze kilka minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…