Pyszny, aksamitny sos do jajek. Jeden z moich ulubionych. Serwujemy na ciepło najlepiej z ziemniakami.
Składniki:
Sos:
Ponadto:
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy w rondelku, następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Dolewamy półtora szklanki ZIMNEJ wody (bądź już gotowy bulion, również zimny). Doprowadzamy do wrzenia. Gdy sos się zagotuje i zgęstnieje dodajemy kostkę bulionową. Kiedy się rozpuści, dajemy chrzan i śmietanę. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Mieszamy dokładnie. Sosem polewamy ugotowane na twardo, obrane i przekrojone na pół jajka.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…