Pyszny, aksamitny sos do jajek. Jeden z moich ulubionych. Serwujemy na ciepło najlepiej z ziemniakami.
Składniki:
Sos:
Ponadto:
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy w rondelku, następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Dolewamy półtora szklanki ZIMNEJ wody (bądź już gotowy bulion, również zimny). Doprowadzamy do wrzenia. Gdy sos się zagotuje i zgęstnieje dodajemy kostkę bulionową. Kiedy się rozpuści, dajemy chrzan i śmietanę. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Mieszamy dokładnie. Sosem polewamy ugotowane na twardo, obrane i przekrojone na pół jajka.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…