Pyszny, aksamitny sos do jajek. Jeden z moich ulubionych. Serwujemy na ciepło najlepiej z ziemniakami.
Składniki:
Sos:
Ponadto:
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy w rondelku, następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Dolewamy półtora szklanki ZIMNEJ wody (bądź już gotowy bulion, również zimny). Doprowadzamy do wrzenia. Gdy sos się zagotuje i zgęstnieje dodajemy kostkę bulionową. Kiedy się rozpuści, dajemy chrzan i śmietanę. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Mieszamy dokładnie. Sosem polewamy ugotowane na twardo, obrane i przekrojone na pół jajka.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…