Moja wersja popularnej sałatki gyros.
Składniki:
Marynata do kurczaka:
Sos:
Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawami i skrapiamy oliwą. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie mięso smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu odkładamy je do ostygnięcia.
Cebulkę kroimy w piórka i przesmażamy na maśle. W trakcie smażenia dodajemy curry. Następnie cebulę odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Ogórki kroimy w plasterki, pomidora w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Kapustę siekamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników na sos.
W szklanym przeźroczystym naczyniu układamy składniki w kolejności: połowa pokrojonej kapusty pekińskiej, kukurydza, kurczak, cebulka, ogórek konserwowy, pomidor, reszta kapusty, sos.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Bardzo przyjemna wersja :) Z curry nigdy nie robiłam, więc może czas przetestować coś nowego ;)