Wiadomo, że domowa wędlina jest najsmaczniejsza. Boczek z goździkami ma cudowny aromat.
Składniki:
Przygotowanie
Mięso nakłuwamy w kilku miejscach. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Z podanych składników (oprócz goździków) przygotowujemy marynatę – tak by starczyło do posmarowania całego mięsa (dałam ok 4 łyżki oleju, łyżkę sosu sojowego i po pół łyżeczki przypraw – soli mniej – na półkilowy kawałek boczku). Mięso układamy na folii aluminiowej i nacieramy marynatą. Następnie wkładamy w nie kilka goździków. Zawijamy je w folię i odkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Następnie mięso odwijamy z folii, wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy marynatą, która mogła zostać jeszcze na folii. Pieczemy pod przykryciem ok godzinę, potem bez przykrycia jakieś 15 min.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…