Rolada serowo-jajeczna z parówką

Pomysł na ciekawy obiad lub ciepła kolację.

Składniki:

  • 350 g żółtego sera
  • 250 g pieczarek
  • 4 cienkie parówki
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 3 jajka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wbijamy jajka i mieszamy z majonezem. Masę wlewamy na wyłożoną pergaminem blachę (25x40cm) i pieczemy ok. 20 minut.
Parówki kroimy w plastry. Pieczarki oczyszczamy i również kroimy w plastry. Dusimy je na rozgrzanym oleju.
Na ciepłym serowym placku układamy parówki i przykrywamy warstwą pieczarek. Przyprawiamy. Zwijamy w roladę i zapiekamy 15 minut w temp. 180 °C.

rolada

Print Friendly, PDF & Email