Przepis na smaczną sałatkę z ryżem, szynką i papryką konserwową.
Składniki:
torebka ryżu parabolicznego
puszka groszku
puszka kukurydzy
200 g szynki
4 jajka
ok 150 g papryki konserwowej
majonez
sól, pieprz
Przygotowanie
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Szynkę i paprykę również kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…