Burrito do danie kuchni meksykańskiej, bardzo popularne również w Stanach Zjednoczonych. Moja wersja farszu przypomina właśnie burrito ze Stanów – w Meksyku burritos są małe i zawierają jeden lub dwa składniki.
Składniki:
Przygotowanie
Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na patelni, pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Do cebuli dorzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy kukurydzę i fasolę. Na końcu dodajemy przecier i przyprawy. Całość dusimy do miękkości. Farsz nakładamy na tortillę, którą zawijamy w kulon lub składamy w kopertę. Tortillę podsmażamy na suchej patelni grillowej lub na grillu.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…