Przepis na wegetariański pasztet cukiniowo-marchewkowy. Pasztet jest w smaku bardzo pyszny, choć mi nie do końca się udał. Dodałam za mało bułki tartej i troszkę się rozsypywał. Następnym razem będę wiedziała, że jedna szklanka to za mało 😉
Składniki:
Przygotowanie
Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, zasypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Marchew ścieramy na drobnej tarce, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinię odciskamy z nadmiaru wody. Mieszamy z pozostałymi warzywami i serem. Dodajemy jajka, bułkę tartą, olej oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Masę wyrabiamy, aż składniki dokładnie się połączą. Przekładamy do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze około pół godziny tak, aby wierzch się ładnie zarumienił.
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…