Uwielbiam domowe wędliny, te ze sklepu nie mogą się z nimi równać. Tym razem podaję prosty przepis na boczek pieczony w piekarniku w czosnkowo-musztardowej marynacie. Dzięki musztardzie ma lekko ostry smak. Idealny na kanapki. Podałam z pieczywem i sałatką z pomidorów i rukoli.
Składniki:
Przygotowanie
Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy go z musztardą, olejem, majerankiem, pieprzem i solą. Pastą smarujemy równomiernie boczek, owijamy go folią aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180º C, przez jakieś półtora godziny – najpierw w folii, na ostatnie pół godziny folię odwijamy.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Muszę zrobić taki boczek. Dzisiaj robiłam gotowany.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
wyglada apetycznie,meska posadka rodziny sie ucieszy jak go zrobie