Bardzo lubię mrożonki warzyw chińskich. Do tej pory robiłam je z dodatkiem ryżu, tym razem postanowiłam coś zmienić i ryż zamieniłam na makaron, dodatkowo dodałam sezam i szczypiorek.
Składniki:
- pół paczki makaronu pappardelle
- pół paczki mrożonki warzyw chińskich
- duża pierś z kurczaka
- pęczek szczypiorku
- łyżka sezamu
- sól, pieprz
- curry, słodka i ostra papryka, imbir, cynamon
- sos sojowy
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy zamrożone warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy, aż zmiękną. Dodajemy przyprawy i sos sojowy. Następnie makaron mieszamy z kurczakiem i warzywami. Potrawę wykładamy na talerze, posypujemy sezamem i szczypiorkiem.
Zostaw odpowiedź