Ostatnio dynia często gości u mnie na stole, ale nie ma co się dziwić, w końcu mamy jesień. Tym razem z dyni zrobiłam ragoût, czyli mówiąc inaczej gulasz z białym sosem ze schabem i dynią. Potrawę podałam z ryżem.
Składniki:
Przygotowanie
Schab kroimy w kostkę. Smażymy go na patelni na złoty kolor, dodajemy pokrojoną cebulę, kiedy ona również się zezłoci, dolewamy bulion i dusimy na małym ogniu. W międzyczasie dynię obieramy, wydrążamy i kroimy w kostkę. Dynię dodajemy na patelnię, kiedy schab zrobi się miękki. Doprawiamy do smaku, dodajemy sos sojowy. Dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż warzywo zmięknie. Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy i sos gotujemy jeszcze 3-4 minuty.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Pyszne :) Uwielbiam dynię.