Ostatnio dynia często gości u mnie na stole, ale nie ma co się dziwić, w końcu mamy jesień. Tym razem z dyni zrobiłam ragoût, czyli mówiąc inaczej gulasz z białym sosem ze schabem i dynią. Potrawę podałam z ryżem.
Składniki:
Przygotowanie
Schab kroimy w kostkę. Smażymy go na patelni na złoty kolor, dodajemy pokrojoną cebulę, kiedy ona również się zezłoci, dolewamy bulion i dusimy na małym ogniu. W międzyczasie dynię obieramy, wydrążamy i kroimy w kostkę. Dynię dodajemy na patelnię, kiedy schab zrobi się miękki. Doprawiamy do smaku, dodajemy sos sojowy. Dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż warzywo zmięknie. Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy i sos gotujemy jeszcze 3-4 minuty.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Pyszne :) Uwielbiam dynię.