Nie wiem dlaczego do tej pory nie pojawił się na blogu przepis na carbonarę, gdyż jest to danie, które bardzo lubię i często gotuję. Musiałam coś przeoczyć 😉 W przepisie podaję spaghetti, ale może to być równie dobrze inny makaron np. penne.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Drobno posiekany czosnek lekko podsmażamy na oliwie, dodajemy boczek i przesmażamy na złoto. Żółtka roztrzepujemy ze śmietanką, dodajemy parmezan. Makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię. Zmniejszamy gaz. Wlewamy masę żółtkową na makaron i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy. Podgrzewamy przez chwilę, uważając, aby sos zbyt się nie ściął.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…