Proste i smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole albo podczas wizyty niespodziewanych gości.
Składniki:
6 jajek
pół ogórka szklarniowego
kilka liści sałaty
100 ml jogurtu
2 łyżki śmietany
łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy
koper (suszony albo świeży)
sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzamy, obieramy i kroimy w plastry. Ogórka również kroimy w plastry. Na talerzu albo w płaskiej miseczce układamy liście sałaty. Na nią na przemian układamy plastry jajka i ogórka, na tak zwaną „dachówkę”, aby nachodziły na siebie. Jogurt, śmietanę, majonez, musztardę i posiekany koperek mieszamy ze sobą i sosem polewamy jajka i ogórki. Całość przyprawiamy do smaku.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Przepis jest godny polecenia,jest to świetna przystawka zawsze u mnie gości na imprezie polecam