Przepis na pyszną, wiosenną sałatkę, która będzie się ładnie prezentować na wielkanocnym stole (i na każdym innym, nie tylko wielkanocnym).
Składniki:
-
5 jajek
-
ok 10 pieczarek konserwowych
-
300 g szynki konserwowej
-
puszka groszku
-
pęczek szczypiorku
-
2 łyżeczki chrzanu
-
ok 6 łyżek majonezu
-
sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ścieramy na najdrobniejszej tarce. Biała na takiej o trochę grubszych oczkach. Pieczarki kroimy w ćwiartki lub połówki, szynkę w kotkę. Szczypiorek siekamy. Majonez mieszamy z chrzanem i przyprawami.
W misce układamy kolejno:
-
białka
-
groszek
-
szynka
-
szczypiorek
-
pieczarki
-
majonez
-
żółtka
Zostaw odpowiedź