Przepis na pyszną, wiosenną sałatkę, która będzie się ładnie prezentować na wielkanocnym stole (i na każdym innym, nie tylko wielkanocnym).
Składniki:
5 jajek
ok 10 pieczarek konserwowych
300 g szynki konserwowej
puszka groszku
pęczek szczypiorku
2 łyżeczki chrzanu
ok 6 łyżek majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ścieramy na najdrobniejszej tarce. Biała na takiej o trochę grubszych oczkach. Pieczarki kroimy w ćwiartki lub połówki, szynkę w kotkę. Szczypiorek siekamy. Majonez mieszamy z chrzanem i przyprawami.
W misce układamy kolejno:
białka
groszek
szynka
szczypiorek
pieczarki
majonez
żółtka
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…