Kiedyś robiłam sałatkę z zupek chińskich, teraz przyszedł czas na zapiekankę. Zapewne niektórzy skrzywią się na samą myśl, że można jeść zupki chińskie, bo przecież takie niezdrowe, ale nic na to nie poradzę, że bardzo je lubię i raz na kilka miesięcy pozwalam sobie je przygotować. A taka zapiekanka jest naprawdę pyszna 😉
Składniki:
Przygotowanie
Makaron z zupek rozkruszamy, dosypujemy do niego suchą przyprawę z opakowania. Zalewamy ok 300 ml gorącej wody. Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę pokrojoną w piórka i wędlinę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w plasterki, groszek i kukurydzę odsączamy. Kiedy makaron wchłonie całą wodę mieszamy go z resztą składników (zostawiamy jedynie połowę startego sera). Zapiekankę wsypujemy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera i zapiekamy ok 20 min w temp 180 C.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Pycha,chociaż zamiast groszku i kukurydzy dałem,żółtą i czerwoną paprykę