Przepis na pyszną przekąskę na ciepło ( choć na zimno również dobrze smakuje) – wytrawne muffiny ziemniaczane. Podałam je z sosem czosnkowym. Jeden muffin zawiera 177 kcal.
Składniki (na 9 sztuk):
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mrożony szpinak, podlewamy odrobinę wodą i dusimy, aż się całkowicie rozmrozi. Fetę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce. Zimne ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki prócz sera żółtego łączymy ze sobą i mieszamy dokładnie.
Masę wykładamy do foremek na muffiny, posypujemy żółtym serem. Pieczemy w 180 stopniach do zarumienienia, czyli ok. 30 minut.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…