Moja dzisiejszy propozycja na smaczny obiad to smażone, lekko pikantne skrzydełka w panierce i surówka z kalarepy, marchwi i sałaty.
Składniki:
Skrzydełka:
Marynata
Panierka
Surówka:
Przygotowanie
Skrzydełka kroimy na stawach na trzy części, lotki wyrzucamy. W misce mieszamy składniki na marynatę, smarujemy nią mięso i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Mąki mieszamy ze sobą. Wprost z marynaty przekładamy mięso do panierki i obtaczamy z dwóch stron. Na rozgrzanym tłuszczu układamy skrzydełka. Smażymy z każdej strony, aż się ładnie zrumieni.
Robimy surówkę: marchew i kalarepę ścieramy na tarce i grubych oczkach, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Warzywa posypujemy przyprawami i mieszamy z jogurtem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…