Nie spodziewałam się, że taka zwykła potrawa okaże się tak pyszna 😉 Ziemniaki faszerowane białym serem z cebulką i kiełbasą zagoszczą na stałe w moim menu.
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w mundurkach, aż będą miękkie, ale nierozpadające się. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ugotowane i ostudzone ziemniaki przekrawamy wzdłuż na pół. Delikatnie łyżeczką wydrążamy środek. Wydrążony miąższ rozdrabniamy widelcem razem z twarogiem. Do masy dodajemy kiełbasę z cebulą, posiekany koperek, śmietanę i przyprawy. Mieszamy dokładnie i nakładamy łyżką na ziemniaki. Ziemniaki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temp 180 C przez około 30 min, aż ser się lekko zarumieni.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…