Pyszna sałatka podana w nietypowy sposób. Jakiś czas temu była hitem internetowym, moja wersja jest trochę zmodyfikowana.
Składniki:
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szprotki z sosem wykładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Jajka, szprotki, cebulę i ogórki łączymy ze sobą, dodajemy łyżkę majonezu i przyprawy. Mieszamy.
Ser żółty ścieramy na tarce, szczypiorek siekamy.
Układamy warstwami na tacce lub desce do krojenia:
– kwadrat z 9 krakersów
– pół masy rybnej
– krakersy
– pół masy rybnej
– krakersy
– rozsmarowany majonez
– ser żółty
– szczypiorek
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby krakersy zmiękły.
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
View Comments
Wydaje się być pyszne, koniecznie muszę zrobić :)