Pyszna sałatka podana w nietypowy sposób. Jakiś czas temu była hitem internetowym, moja wersja jest trochę zmodyfikowana.
Składniki:
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szprotki z sosem wykładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Jajka, szprotki, cebulę i ogórki łączymy ze sobą, dodajemy łyżkę majonezu i przyprawy. Mieszamy.
Ser żółty ścieramy na tarce, szczypiorek siekamy.
Układamy warstwami na tacce lub desce do krojenia:
– kwadrat z 9 krakersów
– pół masy rybnej
– krakersy
– pół masy rybnej
– krakersy
– rozsmarowany majonez
– ser żółty
– szczypiorek
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby krakersy zmiękły.
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
View Comments
Wydaje się być pyszne, koniecznie muszę zrobić :)