Pyszna sałatka podana w nietypowy sposób. Jakiś czas temu była hitem internetowym, moja wersja jest trochę zmodyfikowana.
Składniki:
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szprotki z sosem wykładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Jajka, szprotki, cebulę i ogórki łączymy ze sobą, dodajemy łyżkę majonezu i przyprawy. Mieszamy.
Ser żółty ścieramy na tarce, szczypiorek siekamy.
Układamy warstwami na tacce lub desce do krojenia:
– kwadrat z 9 krakersów
– pół masy rybnej
– krakersy
– pół masy rybnej
– krakersy
– rozsmarowany majonez
– ser żółty
– szczypiorek
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby krakersy zmiękły.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Wydaje się być pyszne, koniecznie muszę zrobić :)