Lżejsza wersja racuchów, gdyż są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne placuszki można podać z jogurtem owocowym albo dżemem.
Składniki (na ok. 6 racuchów):
Przygotowanie
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mleko, jajko, cynamon, sól i cukier ubijamy. Dodajemy resztę składników, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Racuchy nakładamy łyżką na blaszkę posmarowaną olejem. Pieczemy w temp 180 C przez około 25 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…