Przepis na prosty i pyszny obiad. Można podać z jakimś mięsem, ale nie jest to niezbędne 😉
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy i kroimy w sporą kostkę. Brukselkę obieramy z wierzchnich liści, większe główki przekrawamy na pół. Warzywa przekładamy do jednej miski, obsypujemy przyprawami o skrapiamy olejem. Mieszamy dokładnie i wykładamy do naczynia do zapiekania. Pieczemy pod przykryciem około 50 min w temp 180 C.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Bardzo dobre, mega mojej rodzinie smakowało. Zrobiłam z podwójnej porcji, do tego schabowe na mleku, sos czosnkowy i pyszny obiad wyszedł!