Tak przygotowany schab jest miękki i soczysty. Pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki:
Przygotowanie
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, ziołami i przyprawami.
Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na całą noc.
Następnie mięso wkładamy do rękawa, podlewamy pół szklanki wody (lub bulionu jeśli mamy) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Mięso pieczemy około półtora godziny, pod koniec pieczenia można rozciąć worek, żeby się ładnie zarumieniło.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…