Polecam przepis na pyszną rybę smażoną w cieście serowym.
Składniki:
Przygotowanie
Rozmrożone filety dzielimy na porcje, obsypujemy przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Jajka roztrzepujemy, dodajemy olej, mleko i mąki i ponownie roztrzepujemy. Następnie dodajemy ser starty na tarce i mieszamy.
Rybę maczamy w tak przygotowanym cieście. Najpierw z jednej strony, i tą stroną kładziemy od razu rybę na patelnię z rozgrzanym olejem. Łyżką nakładamy ciasto na górną stronę ryby (inaczej ciasto może spłynąć z ryby). Odwracamy, kiedy ciasto na dole się ładnie zarumieni i smażymy z drugiej strony.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…