Przepis na pyszne danie sezonowe z młodą kapustą.
Składniki:
Przygotowanie
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, przekrawamy na ćwiartki, odkrawamy głąb i szatkujemy.
Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę i boczek kroimy w kostkę. Kapustę i marchew wkładamy do garnka, zalewamy półtora szklanki wody, wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości pod przykryciem. Cebulę i boczek podsmażamy na patelni i dodajemy do kapusty. Całość przyprawiamy, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i gotujemy jeszcze kilka minut. Na koniec dodajemy posiekany koperek.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…