Przepis na smaczną i tanią zapiekankę z makaronem i kiełbasą w sosie pomidorowym.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente i hartujemy zimną wodą. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Składniki podsmażamy na patelni, następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Kiedy wszystkie składniki będą podsmażone, całość zalewamy pomidorami z puszki. Dusimy ok 10 minut, następnie dodajemy groszek i przyprawy. Taki sos mieszamy z makaronem i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy serem żółtym. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 15-20 min, do roztopienia się sera. Po wyjęciu można posypać szczypiorkiem.
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana dobrze znanej klasyki. Dodatek buraków sprawia, że…
Śledzie w wersji sałatkowej to jeden z najprostszych sposobów na podanie tej ryby w nieco…
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które najlepiej smakują wtedy, gdy mają chwilę…
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić jakość gotowania — wpływa na smak potraw, ich teksturę…
Mięciutkie, aromatyczne i idealnie zarumienione kapuśniaczki to przekąska, która pasuje do każdej okazji – od…
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…