Przepis na gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami. Z dodatkiem kaszy gryczanej i ogórka kiszonego smakuje przepysznie.
Składniki:
Przygotowanie
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ze wszystkich stron na złoto. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę marchew i cebulę, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy półtora szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy mięso i warzywa zmiękną, dodajemy przyprawy i groszek. W razie potrzeby dolewamy wody. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy 1/3 szklanki zimnej wody. Całość zagotowujemy, cały czas mieszając. Rozwodnioną zasmażkę dodajemy do gulaszu i mieszamy. Gulasz gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…