Wątróbkę drobiową bardzo lubię i mogłabym jeść w każdej postaci. Dzisiaj proponuję prosty przepis na wątróbkę w sosie pomidorowym z dodatkiem marchewki.
Składniki:
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wątróbkę myjemy, dokładnie oczyszczamy z białych błon, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek obtaczamy w mące i smażymy chwilę na oleju, następnie dodajemy cebulę i marchew i smażymy jeszcze chwilę. Potem całość podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy do zmięknięcia warzyw. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…