Wątróbkę drobiową bardzo lubię i mogłabym jeść w każdej postaci. Dzisiaj proponuję prosty przepis na wątróbkę w sosie pomidorowym z dodatkiem marchewki.
Składniki:
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wątróbkę myjemy, dokładnie oczyszczamy z białych błon, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek obtaczamy w mące i smażymy chwilę na oleju, następnie dodajemy cebulę i marchew i smażymy jeszcze chwilę. Potem całość podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy do zmięknięcia warzyw. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…