Schab pod pierzynką
Schab pod pierzynką to niebanalny, a zarazem bardzo prosty w wykonaniu przepis na pyszny obiad. Podajemy z ziemniakami bądź ryżem i ulubioną surówką.
Plastry schabu rozbijamy, obsypujemy solą i pieprzem z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Marchew ścieramy na tarce i mieszamy z majonezem. Cebulę kroimy w kostkę. Na jednej stronie schabu rozsmarowujemy po łyżeczce musztardy, układamy cebulę, na nią marchew z majonezem. Całość przykrywamy plastrami sera wędzonego. Schab zapiekamy około 30 minut w temp 180 C.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…